Administrare Site Web

administrare site web

administrare
site web

Furnizam servicii de administrare website pentru firme din Bucuresti si provincie, inclusiv liber profesionisti.

Administrarea site-urilor web se refera la solicitari diverse ce implica modificarea structurii, gestionarea continutului, a functionalitatii si remedierea erorilor. Clientul are o solicitare iar administratorul o va indeplini folosindu-se de cunostinte si experienta.

Ca si patron sau manager al unei companii nu ai timp sa te ocupi de toate problemele unui website. Ba chiar ai putea sa folosesti toate acele ore dintr-o zi in alte scopuri cum ar fi crearea si intretinerea relatiilor cu partenerii de business.

Mentenanta si administrare site sunt doua servicii diferite. Prima se refera la modificari ce nu implica schimbarea structurii site-ului. Actualizarile de module si teme intra, de exemplu, in aceasta categorie. Nu este greu sa faci mentenanta insa e nevoie de disciplina. Ca si scop aceasta are rolul de a mentine site-ul functional in parametri optimi.

In ceea ce priveste promovarea SEO acolo e nevoie de experienta si practica fiindca sunt multe alte variabile ce intra in discutie. Diferenta fata de SEO sta in caracterul proactiv din promovarea organica. In administrare se lucreaza in general pe solicitari prin rezolvarea anumitor probleme. Deci administrarea are mai mult caracter reactiv.

Pentru cine este administrarea? Pentru antreprenori ce au anumite idei pe care vor sa le aduca la realitate sau poate vor sa aplice anumite functionalitati vazute la concurenta ori la alte site-uri. Acest serviciu este pentru cei care vor sa se imbunatateasca nu pentru cei care cauta sa se mentina asa cum sunt.

Avantaje administrare site

Castigi timp. Nici un om serios de business nu are timp de asa ceva. Nu poti sa pierzi vremea cu administrarea site-urilor daca ai macar o mana de clienti. Ce ar fi ca Bill Gates sa piarda zile intregi in fata calculatorului fiindca nu-i place cum se vede nu stiu ce font?

Experienta Vizitatorului. Imbunatatirea experientei utilizatorului te poate ajuta sa faci mai multe vanzari sau sa obtii mai multe optiuni de colaborare prin cresterea credibilitatii. O structura de site coerenta va indemna clientii sa exploreze pagina dumneavoastra oferind oportunitatea pentru a face o achizitie sau de a completa un formular.

Suport Online. Majoritatea firmelor de IT ofera suport online pentru clienti. Noi oferim suport pe whatsapp sau pe email. Daca nu raspundem in aceeasi zi, raspundem a doua zi cu siguranta. Se foloseste in general text pentru comunicare deoarece este mai eficient pe termen lung.

Exemple de sarcini pentru administrare site web

Aceste schimbari au ca scop de a vinde mai mult catre vizitatori existenti prin crearea unor experiente cat mai eficiente.

Am creat o lista cu aceste sarcini si speram sa va ajute sa intelegeti mai bine acest serviciu in general. Solicitarile se clasifica in mai multe categorii:

 • Sarcini legate de continutul site-ului
 • Sarcini legate de functionalitate
  • Adaugare functionalitati
  • Eliminare functionalitati
 • Sarcini legate de securitate
  • Adaugare straturi de securitate
  • Inlaturare straturi de securitate
 • Remediere erori
  • Remediere erori de front-end
  • Remediere erori de back-end adica pe partea de server

Sunt si situatii in care doriti sa modificati latimea, inaltimea sau ambele dimensiuni ale uneia sau mai multor imagini. Acestea intra tot la administrare desi teoretic editarea imaginilor face parte din categoria de grafica web. Este important ca imaginile sa va apartina ori sa aveti dreptul de a le folosi.

Sarcini ce implica schimbare de continut

Actualizare date de contact. Editarea datelor de contact intra in aceasta categorie. De exemplu atunci cand schimbati numarul de telefon sau adresa de email.

Inlocuire text. Puteti sa doriti schimbarea unui paragraf sau a unui titlu cu textul propus de dumneavoastra.

Schimbare imagini. Inlocuirea imaginilor, pozelor reprezentative sau bannerelor inclusiv a imaginilor de fundal. Aici intra si schimbarea siglei site-ului sau a iconitelor retelelor de socializare.

Schimbare videoclipuri. Aveti videoclipuri noi pentru business? La fel ca si in cazul imaginilor aceasta solicitare poate fi pentru videoclipuri de fundal, de prezentare a firmei sau de portofoliu.

Schimbare preturi. Daca ati creat un tabel lista cu preturi o puteti trimite pe email sau whatsapp pentru actualizarea la noile costuri.

Schimbare elment slider. Atunci cand doriti sa inlocuiti una sau mai multe imagini din slider. Va trebui sa ne furnizati o imagine cu o anumita marime insa daca nu aveti vom modifica una dintre imaginile pe care le aveti. Apoi vom testa sa vedem cum arata si daca se vede bine.

Sarcini ce implica modificare de continut

Diferenta intre modificare si schimbare este ca la cea din urma continutul ce urmeaza a fi implementat este furnizat de dumneavoastra. Poate fi un text sau poate fi o imagine. Continutul va fi inlocuit asa cum l-ati transmis in forma lui finala. Pe cand la modificare avem de-a face cu sarcini mai vagi care se comunica de obicei prin telefon sau whatsapp dar nu neaparat.

Actualizarea unui text. Daca nu va place cum suna un anumit text sau poate vreti sa mai lucrati viziunea companiei ori motto-ul site-ului. Puteti indica anumite modificari pentru a fi executate.

Modificarea unei imagini. Poate ca vreti sa schimbati inaltimea sau latimea unei imagini din setarile site-ului sau pozitia chiar si orientarea fotografiei respective.

Modificarea unui video. Foarte similar cu sarcinile pentru imagini dar acestea pot include si anumite optiuni de redare. Daca video-ul sa fie mut sau sa inceapa imediat cum se incarca pagina.

Sarcini ce implica adaugare de continut

Creare pagini sau articole noi. Un exemplu ar fi „Politica de confidentialitate” si pagina „Termeni si Conditii” pentru GDPR. Va trebui sa discutati cu un ofiter DPO (data protection officer) care sa va furnizeze textul pentru aceste pagini. Aici intra si crearea de categorii noi si etichete noi pentru articole sau pagini.

Creare pagina temporara pentru oferte. Aveti o oferta sezoniera? Putem crea un landing page pentru campania de google sau ale retelelor de socializare.

Adaugarea unui element DOM cum ar fi un paragraf, o lista sau o coloana. Acest tip de modificare este importanta mai ales in site-urile create in HTML. De asemenea adaugarea de text in acel element este o sarcina separata iar textul va fi furnizat de dvs.

Adaugarea unui element de portofoliu. Poate aveti deja un portofoliu pe site si vreti sa adaugati o lucrare noua in galerie. Din punct de vedere comercial este foarte important sa aveti un portofoliu indiferent cu ce va ocupati.

Adaugare element FAQs. Adaugarea unei intrebari si a unui raspuns pentru a fi analizat de catre clientii noi dar si pentru a fluidiza tranzactiile din moment ce clientii sunt mai bine pusi la punct in legatura cu oferta dumneavoastra.

Adaugare meniu sau elemente de meniu pe intreg site-ul sau doar pe anumite pagini. Depinde foarte mult si de platforma folosita.

Adaugarea unui serviciu nou. Poate ati implementat servicii noi si acum vreti sa le aduceti la cunostinta vizitatorilor dar si clientilor existenti.

Adaugare Recenzii. Adaugarea de testimoniale va poate ajuta sa sporiti increderea utilizatorilor ce intra pe site. Acestea au valoare doar daca sunt pe o platforma ce le si verifica.

Sarcini ce implica adaugarea de functionalitati

Implementare email. Adauga email profesional cu extensia propriului site de exemplu pentru office sau contact.

Creare utilizator nou. Daca va vine un coleg nou va fi nevoie de adaugarea unui nou utilizator si atribuirea de roluri pentru website in functie de aptitudini si responsabilitati.

Harta Google. Daca vreti sa aratati ca sunteti o firma serioasa trebuie inglobata locatia sediului firmei sau punctului de lucru pe site.

Adaptare la mobil. Inca mai sunt site-uri ce nu se adapteaza la mobil iar Google nu le indexeaza deloc pentru cautari ce vin de pe tableta si mobil. Din prima se pierd 70 la suta dintre clienti daca va aflati in aceasta situatie.

Adaugare chat. Uneori clientii se simt mai confortabil sa comunice pe chat. Aceasta functionalitate ofera vizitatorilor o oarecare anonimitate care le ofera mai mult curaj sa inceapa o conversatie.

Instalare module. Va putem ajuta cu instalarea si configurarea unor pluginuri care pot afecta serios functionalitatea si aspectul unui website daca nu are loc o setare corecta.

Adaugare buton Call-to-Action deoarece uneori clientii au nevoie de un mic imbold pentru achizitionarea unui produs ori serviciu.

Instalare teme. Poate ca v-ati saturat de sablonul curent sau poate ati gasit ceva mai performant.

Adaugare Intrebari si raspunsuri. Uneori vreti sa raspundeti la anumite intrebari care apar des in discutiile dumneavoastra cu potentialii clienti. In felul acesta discutiile sunt mai scurte iar corespondentul este mai bine informat referitor la procesele firmei dumneavoastra.

Poate ca vreti sa implementati un formular de contact mai complex prin care sa aflati detalii specifice problemei inainte sa purtati o discutie cu potentialul client.

Adaugare straturi de securitate

Schimbare parola website. Creare parola noua pentru website cand va pleaca un coleg.

Setare permisiuni utilizator pentru colegi cu risc mare de securitate sau care nu inspira incredere.

Certificat SSL. Implementarea unui certificat SSL pentru site-ul dumneavoastra care va proteja traficul dintre website si vizitatori.

Protectie Anti-Spamm. Adaugare de filtre pe formular si eliminarea posibilitatii de a folosi alte forme de contact pentru spamm.

Adaugare antet de securitate. Pentru a va asigura ca site-ul dvs este in afara oricarei primejdii atat pentru oameni cat si pentru google va trebui sa adaugam antete de securitate la nivel de server.

Pagini si articole nefolosite. Eliminarea de pagini si articole nefolosite care pot reprezenta o bresa in securitatea site-ului. Majoritatea administratorilor nu sunt constienti de existenta acestor fisiere.

Stergerea comentariilor. Acestea pot contine legaturi catre site-uri periculoase iar dumneavoastra sau unul dintre angajati poate da click pe unul din aceste link-uri care au uneori potential de a infecta un calculator si apoi intreaga retea a companiei.

Salvari site. In general aceasta sarcina face parte din alt serviciu dar se foloseste in acest context atunci cand firma de IT ia in primire un site nou.

Remediere erori

Vorbim atat despre erorile de front-end cat si de back-end. Cele din urma sunt mai periculoase deoarece necesita mai mult timp pentru le rezolva.

Exemple de sarcini logistice

Transferul unui website poate fi considerat o astfel de sarcina. Migrarea corecta unui site creat in wordpress e foarte complicat de realizat chiar si de cineva cu experienta.

Migrare GA4. Trecerea la noua versiune de Google Analytics ce presupune modificarea codului de urmarire. Va fi nevoie sa ne furnizati codul de urmarire din contul de Analytics.

Redirectionare site. Daca ati creat un nou site vreti ca toti clientii sa fie redirectionati catre noul site atunci puteti folosi aceasta solicitare. Va trebui sa redirectionati paginile dar si resurse precum imaigini sau video.

Conectare Tag Manager. Daca doriti sa aflati cati utilizatori compeleteaza, apeleaza numarul de telefon sau copiaza adresa de email. Va trebui sa ne furnizati codul de urmarire.

Configurare setari. Aceasta se poate referi la modificarea orei de pe server, setarea limbii unui website inclusiv schimbarea fusului orar sau formatului afisarii datei, orelor si minutelor.

De ce sa lucrati cu noi

Administram site-uri create in WordPress. WordPress nu e cea mai buna varianta insa macar aveti multe optiuni pentru module si teme. Acest lucru se datoreaza faptului ca WordPress detine mai mare comunitate de dezvoltatori din lume. Un alt avantaj pentru wordpress ar fi ca sunt multi dezvoltatori ce sunt obisnuiti cu wordpress.

Oferim consiliere. Daca aveti intrebari legate de posibile functionalitati putem sa venim cu o sugestie sau o explicatie in acest sens.

Lista cu modificari. La final de luna veti primi o lista cu toate modificarile realizate site-ului. O solicitare include de obicei mai multe modificari desi uneori o solicitare poate coincide cu o singura modificare.

Preturi fixe si afisate. Oferim pret fix de 495 de lei pentru 30 de modificari sau de 795 de lei pentru 60 de modificari pe luna indiferent de marimea afacerii, scopul sau complexitatea site-ului. Nu facem discriminari drept urmare daca aveti un site personal sau un site de tip platforma pretul este acelasi. Singurul element care poate varia este numarul de solicitari insa calitatea ramane la fel.

Procedeu de plata transparent. Daca ati luat deja decizia sa lucrati cu noi va trebui sa ne trimiteti un email prin care sa ne comunicati ce probleme aveti de rezolvat. Veti primi apoi un raspuns impreuna cu factura proforma. Daca aveti nevoie de factura pe firma treceti cui-ul firmei si persoana de contact in email. Daca aveti nevoie de factura pe persoana fizica treceti adresa si numele din buletin.

Ce nu intra in categoria de administrare site

Administrarea paginor de facebook. Facebook este perceput ca un site diferit si intra in alta categorie anume categoria retelelor de socializare.

Administrarea contului de google ads. Contul de google adwords nu intra sub incidenta administrarii unui site web. Este o platforma diferita. Se poate instala totusi un cod de urmarire in locatia corecta. Crearea sau modificarea de campanii nu au legatura cu administrarea unui site.

Administrarea contului de google analytics. Aceeasi problema ca si mai sus. Se poate instala un cod de urmarire dar cam atat.

Administrarea contului de tag manager. Foarte bun pentru urmarirea conversiilor si merge bine cu google ads. Insa la fel ca si mai sus nu are treaba cu site-ul. Se poate instala un cod de urmarire de orice tip insa cam atat.

Intrebari si Raspunsuri

De ce sa nu angajez un administrator de site full time?

Costul pentru un administrator senior-level depaseste lejer 10.000 de lei pe luna cu tot cu taxe. Nu mai zic de prime si alte beneficii. In plus, daca sunteti o companie mica spre mijlocie, s-ar putea sa nu aveti destul de lucru ca sa il tineti ocupat drept urmare o sa platiti pe cineva pentru ore ce nu le puteti folosi.

Un abonament lunar poti sa-l intrerupi sau sa-l reiei de cate ori vrei iar in felul acesta platesti serviciul doar atunci cand ai nevoie sau cand iti permiti. De asemenea cele 30 de modificari pot fi executate in decursul unui an de zile daca nu aveti nevoie de prea multe solicitari.

Doar pentru ca cineva se ocupa zilnic de site nu inseamna ca va avea si rezultate. E nevoie de practica, experienta dar mai ales de intuitie. Aceste caracteristici se capata in timp cand lucrezi pe rezultate, nu la ora.

Pot sa ma ocup singur de administrare unui site web?

Bineinteles, dar trebuie sa va inarmati cu nervi de otel si sa faceti back-up inainte de orice modificare majora. Foarte important e sa dispuneti de rabdare pentru ca nu veti avea rezultate imediate.

Mai e si stresul care apare atunci cand incerci sa inveti ceva nou. Biblia scrie ca „cel ce isi inmulteste stiinta isi sporeste suferinta”. Web-ul este creat pe limbaje de programare gratis drept urmare au foarte multe defecte pentru ca nimeni nu este platit sa se ocupe de ele. Acest lucru face invatarea si mai grea pentru un incepator.

In concluzie daca aveti destul timp (uneori zile) sau sunteti dispus sa sacrificati din timpul dedicat familiei, prietenilor sau relaxarii atunci va puteti descurca si singur. Nu m-as baga pe partea de server daca as fi novice deoarece puteti face anumite greseli ireversibile.

Contact

office@winning-websites.ro

Politica de Confidentialitate

Copyright © 2024 | Winning Websites SRL