Ce inseamna administrare site web? – Adevarul Gol Golut.

Serviciul profesional de administrare site web este un cumul de sarcini ce au ca scop mentinerea unui aspect comercial, actualizarea paginilor si functionarea corecta a unui website in sensul in care a fost planificat.

Din punct de vedere tehnic serviciul de administrare website se refera la solicitari diverse de modificare a structurii site-ului prin gestionarea continutului, a functionalitatii si a securitatii. Dar si prin remedierea erorilor sau imbunatatirea aspectului.

Sunt multi antreprenori care se chinuie sa-si administreze singuri site-ul in speranta ca vor face economie. Doar ca, cel mai probabil, ai luat-o pe cont propriu sa vinzi servicii sau produse nu sa creezi si sa gestionezi site-uri. Sa administrezi un site o sa iti ia de zece ori mai mult timp, bani si energie decat ai planuit.

Pentru cine este acest serviciu? Pentru antreprenori ce au anumite idei pe care vor sa le aduca la realitate sau poate vor sa aplice anumite functionalitati vazute la concurenta ori la alte site-uri. Cu alte cuvinte acest serviciu este util celor care au deja trafic dar vor sa imbunatateasca rata de conversie. In esenta, scopul administrarii este de a stoarce la maxim fiecare oportunitate in ceea ce priveste vizitatorii unui website.

In general, dinamica relatiei dintre detinatorul de site si administrator decurge dupa cum urmeaza. Proprietarul site-ului are o solicitare iar administratorul o va indeplini folosindu-se de cunostinte, timp si experienta. Deci administrarea are mai mult caracter reactiv si contribuie la dezvoltarea pe termen lung a site-ului.

Pe aceasta pagina voi explica importanta administrarii web, beneficiile serviciului de administrare site, costurile si de asemenea voi da exemple pentru diferitele tipuri de solicitari.

Importanta serviciului de administrare site web.

In zilele noastre nu mai este de ajuns sa doar sa detii un site. Acesta trebuie administrat in mod eficient pentru pentru a contribui la vanzarea serviciilor si produselor unei companii sau unui liber profesionist.

importanta administrare site web

Succesul unui business depinde intr-un procent foarte mare de gestionarea site-ului asociat. Fiecare pagina trebuie sa aiba scopul ei bine definit din punct de vedere comercial. Ce ar trebui sa faca vizitatorul atunci cand ajunge pe site? Unde se incadreaza pagina web in procesul de vanzare? Acestea sunt intrebari la care ar trebui sa puteti raspunde cu usurinta daca cineva chiar se ocupa de administrarea site-ului.

De cele mai multe ori site-ul dumneavoastra este singura sansa de a impresiona un client. Chiar daca mergeti pe recomandare fiti sigur ca o sa va caute si pe net. Mai ales daca prospectul nu e 100% convins. Un site neingrijit care nu e congruent cu reputatia companiei va crea o impresie negativa. Drept urmare va micsora sansele de a fi ales.

Serviciul de administrare site este important deoarece are scopul de a transforma vizitele in oportunitati. Daca ai un website dar nu te ajuta cu nimic, desi ai vizite, atunci administrarea poate fi solutia.

Cu ce se ocupa un administrator de site?

Am creat o lista de sarcini cu scopul de a te ajuta sa intelegi mai bine management-ul unui site in general. De asemenea poti folosi toate aceste exemple pentru imbunatatirea propriului site sau al clientilor. Principala caractersitica a oricarei afaceri in secolul 21 este adaptabilitatea. Un administrator te poate ajuta sa faci schimbari rapid si sa profiti de evenimente importante la nivel national sau international.

Pentru a excela in aceasta meserie trebuie sa fii un generalist, nu un specialist. Nu trebuie sa fii bun la ceva anume dar este imperativ sa intelegi imaginea de ansamblu. De asemenea, in cazul unei probleme grave, trebuie sa devorezi acea nisa si sa devii un specialist pentru cateva zile sau mai mult.

Solicitarile pentru serviciul de administrare site web se clasifica in urmatoarele categorii:

Solicitari de continut in administrare site.

Continutul unui site are o nevoie constanta de modificari si actualizari. Acesta este reprezentat de text, imagini, video, font-uri si pdf-uri. Poti sa umpli un site de continut foarte repede dar fara rezultate. Asta pentru ca ordinea este esentiala.

Ba chiar mai nou este considerat spam de catre motoarele de cautare conform noului update de la Google din septembrie. Asa ca aveti mare grija la continut creat cu inteligenta artificiala sau alte metode automatizate.

Cand vine vorba de administrare site, continutul este rege asa ca orice sarcini legate de acest aspect sunt cruciale pentru a detine o prezenta online serioasa.

Sarcini ce implica schimbare de continut.

Actualizarea datelor de contact intra in aceasta categorie. De exemplu atunci cand schimbati numarul de telefon sau adresa. Sau poate ai un alt email si vrei sa il folosesti pe acela de acum inainte.

Inlocuirea imaginilor, pozelor reprezentative sau bannerelor inclusiv a imaginilor de fundal. Schimbarea siglei site-ului sau a iconitelor retelelor de socializare se regasesc in aceasta categorie.

Doresti inlocuirea unui paragraf sau a unui titlu cu textul propus de tine? Exemple de astfel de solicitari sunt schimbarea descrierii pe pagina despre noi sau folosirea unui nou slogan.

Controleaza denumirea sau adresa unui element de meniu din navigarea superioara sau inferioara a site-ului.

Ai videoclipuri noi pentru business? La fel ca si in cazul imaginilor, aceasta solicitare poate fi pentru videoclipuri de fundal, de prezentare a firmei, de educare a audientei sau de portofoliu.

Daca ai deja un tabel cu preturi il poti trimite pe email sau whatsapp pentru actualizarea la noile costuri.

Atunci cand vrei sa inlocuiesti una sau mai multe imagini din slider va trebui sa furnizezi o imagine cu o anumita marime. De obicei dimenisunea imaginii va fi modificata.

Certificarile de pe site dar nu mai sunt de actualitate. In acest caz va fi nevoie sa adaugi si alte fisiere de tip pdf ce vor pot contribui la cresterea nivelului de incredere a companiei. Se pot publica modele de contract sau cereri care se folosesc des in domeniul tau.

Sarcini ce implica modificare de continut.

Diferenta intre modificare si schimbare este ca la cea din urma continutul ce urmeaza a fi implementat este furnizat in totalitate de tine. Poate fi un text sau poate fi o imagine. Continutul va fi inlocuit asa cum l-ai transmis in forma lui finala. Pe cand la modificare avem de-a face cu sarcini mai vagi care se comunica de obicei prin apel telefonic sau dar nu numai.

In cazul in care nu iti place cum suna un anumit text sau doresti sa mai lucrezi la viziunea companiei ori la motto-ul site-ului poti indica anumite revizii pentru a fi executate.

Vreti sa schimbati latimea sau inaltimea unei imagini din setarile site-ului? Ori pozitia sau orientarea fotografiei respective? Daca va intereseaza performanta s-ar putea sa fie nevoie si de schimbarea formatului pentru poza.

Modificarile unui video sunt similare cu sarcinile pentru imagini dar acestea pot include si optiuni suplimentare de redare. De exemplu, daca video-ul sa fie mut sau sa ruleze imediat cum se incarca pagina.

In functie de prioritati sau de nivelul la care va aflati cu site-ul veti dori sa adaugati sau sa inlaturati diacriticele dintr-un text.

De cand cu inteligenta artificiala este destul de usor pentru crawlere sa distinga daca sunt greseli gramaticale pe site. Asadar e foarte important sa avem o sintaxa corecta, partile de vorbire sa fie in acord si sa nu avem greseli banale precum cele de ortografie.

Sarcini ce implica adaugare de continut

Crearea pagini sau articole noi sunt cel mai important exemplu de solicitare pentru adaugare de continut. Un exemplu ar fi pagina pentru „Politica de confidentialitate” sau „Termeni si Conditii” pentru GDPR. In cazul GDPR va trebui revizuit de un ofiter DPO (data protection officer) sau care sa va furnizeze tot textul pentru aceste pagini.

Lucrati in constructii sau sunteti fotograf? Atunci este posibil sa ai oferte sezoniere. Putem crea un landing page pentru campania de google sau pentru retele de socializare.

Inserarea unui element DOM cum ar fi un paragraf, o lista sau o coloana sunt modificari foarte importante mai ales la site-urile create in HTML.

Adaugarea de link-uri si adrese web pentru statistici, link-uri utile sau legaturi interne ce sunt complementare paginii respective.

Uneori vreti sa raspundeti online la anumite intrebari care apar des in discutiile dumneavoastra cu potentialii clienti. In felul acesta discutiile sunt mai scurte iar corespondentul va fi mai bine informat. Adaugarea unei sectiuni cu intrebari si raspunsuri va fi de ajutor. Aceasta va fluidiza tranzactiile din moment ce clientii sunt mai bine pusi la punct in legatura cu metodele dumneavoastra.

Pe viitor puteti implementa servicii noi si veti dori sa le aduceti la cunostinta vizitatorilor dar si clientilor existenti prin intermediul site-ului dumneavoastra.

Adaugare de elemente obligatorii precum imaginile de „Solutionare online a litigiilor” si „Solutionare alternativa a litigiilor” cu link-urile asociate catre ANPC.

Recenziile te pot ajuta sa sporesti increderea utilizatorilor ce intra pe site dar si sa ii ajuti sa ia mai rapid o decizie in ceea ce priveste serviciile sau produsele tale. Acestea au valoare in ochii clientilor doar daca sunt pe o platforma ce le si verifica.

Sarcini ce implica stergere de continut.

E foarte important sa nu folosesti imagini cu drept de licenta deoarece poti avea probleme legale cu creatorul imaginilor respective. Daca stiti ca aveti astfel de fisiere pe site va trebui sa le stergem pentru a evita eventuale probleme. Pentru a verifica daca o imagine incalca drepturi de autor puteti folosi pentru inceput cautarea inversa de la Google.

Stii acele site-uri care au link-uri catre pagini interne sau externe dar nu duc nicaieri? Sau pagina respectiva s-a schimbat atat de mult incat nici nu mai are legatura cu textul ancorei? Ei bine, daca ai astfel de link-uri pe site trebuie sterse urgent deoarece ofera o experienta neplacuta si pari neserios.

De fiecare data cand incercati un modul si apoi il stergeti exista riscul de a lasa in urma un set de tabele caracteristice care ingreuneaza serverul. Insa adevarata problema este ca sunt greu de depistat dar si ca nu veti primi nici o notificare in acest sens.

Paginile cu promotii expirate cum ar fi cele de „Black Friday” sau „Cyber Monday” sunt ok in perioada lor. Problema apare atunci cand raman vizibile pentru utilizatori pe tot restul anului. Chiar daca nu mai pot fi accesate din site, de cele mai multe ori, pot fi accesate prin intermediul motoarelor de cautare.

Observ multe site-uri care au texte ce se repeta aproape identic si care nu aduc nici un pic de valoare cititorului. Acest tip de continut plictiseste utilizatorul si dauneaza reputatiei unei companii. Tocmai de aceea trebuie eliminat.

Daca citesti tot continutul acestei pagini vei vedea ca evit sa folosesc elemente specifice domeniului de IT iar atunci cand le folosesc le si explic pentru a nu creea confuzie. Acesti termeni de jargon tehnic trebuie inlaturati pentru a oferi o experienta cat mai productiva vizitatorilor.

Solicitari de functionalitate

Interactiunea cu vizitatorul unei pagini este cruciala pentru a crea o conexiune care va putea genera un contact pe viitor.

Cu cat aveti mai multe metode de a interactiona cu un client cu atat aveti mai multe sanse de a incepe un dialog. Depinde si de tipul afacerii.

Sunt multe tipuri de functionalitati si unele sunt recomandate in masura mai sau mai mica in functie de domeniul afacerii dar si de modelul de business adoptat.

Sarcini ce implica adaugarea de functionalitati.

Putem crea un email profesional cu extensia propriului site, de exemplu, pentru office sau contact. Se poate implementa si un buton care sa acceseze adresa direct din gmail daca este cazul.

Inca mai sunt site-uri ce nu se adapteaza la mobil iar Google nu le indexeaza deloc pentru cautari ce vin de pe tableta si telefon. Din prima se pierd 70 la suta dintre clienti.

Considerati ca sunteti o firma serioasa? Atunci trebuie inglobata locatia sediului firmei sau punctului de lucru pe google maps.

Unii clientii se simt mai confortabil sa comunice pe chat. Aceasta functionalitate ofera vizitatorilor o oarecare anonimitate care le da mai mult curaj sa inceapa o conversatie.

Un meniu are rolul de a oferi o harta principala a site-ului dar contribuie si la evidentierea categoriilor paginilor sau articolelor. Abordarea poate fi diferita in functie de platforma folosita.

Ofera posibilitatea vizitatorilor site-ului de a programa un apel pentru o discutie in ceea ce priveste serviciile oferite de afacerea ta.

Vreti sa implementati un formular de contact mai complex? E un obicei bun sa aflati cat mai multe detalii specifice problemei inainte sa purtati o discutie cu potentialul client.

Vad din in ce mai multe companii care au codul QR afisat pe vehiculele firmei. Aceasta abordare este potrivita si pentru pentru afisaraa datelor pe cutii de carton cum ar fi cele de pizza sau cutiile de livrare. Mai nou se folosesc si in campanii electorale pe flyere.

Sarcini ce implica eliminare de functionalitati.

De obicei, dupa crearea unui website dezvoltatorul lasa anumite module neesentiale pe site. Ele au fost importante la dezvoltarea acestuia insa acum nu fac decat sa scada viteza de incarcare si de interactiune a site-ului. Un exemplu foarte bun ar fi orice modul care furnizeaza date despre aplicatii de masurare a performantei precum Google Analytics sau Search Console. Decat sa instalam aceste module mai bine folosim aplicatiile originale furnizate de Google pentru a nu ingreuna site-ul.

Observ ca multe site-uri au doua sau trei module care fac acelasi lucru. De exemplu rankMath si Yoast pentru seo. Decat sa le folositi pe amandoua mai bine cumparati versiunea premium a uneia dintre ele.

Jetpack este un modul pentru securitate care vine cu WordPress si nu il foloseste nimeni mai ales pentru ca este foarte stufos si devine complicat la un moment dat. In general modulele de securitate nu sunt o idee prea buna mai ales daca aveti un site de prezentare.

Acelasi lucru se poate spune si despre Akismet Anti-Spamm care nici nu ar trebui folosit in 99% din cazuri. E pur si simplu overkill cu alte cuvinte se folosesc niste resurse intr-o directie care nu necesita atat de multa atentie.

Daca performanta site-ului este o prioritate atunci recomand inlaturarea constructorului de site de terta parte si folosirea celui din oficiu. Un exemplu de constructor particular ar fi Elementor sau Visual Composer.

Animatii pe scroll sau hover. In opinia mea aceste animatii sunt de prost gust si nu inspira profesionalism. Cu ce ma ajuta pe mine ca si client ca nu stiu ce buton topaie cand pun cursorul in dreptul lui? Daca prioritatea dumneavoastra este vanzarea si achizitia de clienti trebuie sa ii ajutati pe acestia sa va ia in serios.

Solicitari pentru securitate.

Securitatea este foarte importanta dar in majoritatea cazurilor se cam exagereaza. De cele mai multe ori un back-up este de ajuns. Intr-adevar daca vorbim de magazine online si alte tipuri de site-uri mai complexe este indicat sa punem accent pe acest aspect. Insa daca ai un site simplu de prestari servicii atunci securitatea nu ar trebuie sa fie principala prioritate.

Adevarul este ca majoritatea articolelor despre securitate sunt menite sa va sperie. Insa in realitate e foarte putin probabil sa deveniti victima unui hacker. Si pana la urma pentru asta facem back-up.

Adaugare straturi de securitate.

Atunci cand va pleaca un coleg sau daca aveti suspiciuni ca site-ul este controlat de altcineva intr-o oarecare masura se recomanda schimbarea parolei.

Implementati un certificat SSL pentru site-ul dumneavoastra care va proteja traficul dintre website si vizitatori. Acesta se recomanda mai ales pe site-uri ce ofera sau favorizeaza tranzactii financiare dar si pentru site-uri ce au formulare de contact.

Adaugare de filtre pe formular si eliminarea posibilitatii de a folosi alte forme de contact pentru spamm. Se poate folosi o bariera recaptcha sau de tipul „Nu sunt robot!”.

Pentru a va asigura ca site-ul dvs este in afara oricarei primejdii atat pentru oameni cat si pentru motoarele de cautare va trebui sa adaugam antete de securitate la nivel de server.

Majoritatea site-urilor detin pagini si articole nefolosite care pot reprezenta o bresa in securitatea site-ului. Majoritatea administratorilor nu sunt constienti de existenta acestor fisiere.

Comentariile pot contine legaturi catre site-uri periculoase iar tu sau unul dintre angajati poate accesa acele link-uri care prezinta uneori potentialul de a infecta un calculator si apoi intreaga retea a companiei. Sau toate dispozitivele dintr-o gospodarie daca se acceseaza site-ul de pe un calculator personal.

In general, salvarile de site fac parte din alt serviciu dar se foloseste si in administrare de site atunci cand firma de IT ia in primire un site nou sau in cazul in care nu s-au facut actualizari de foarte mult timp.

Daca cineva incearca sa va ghiceasca parola pentru website sau foloseste un program in acest sens este indicat sa instalam un modul de protectie. Un modul de acest tip va limita numarul de incercari pentru logare si va bloca ip-ul respectiv pe viitor.

Inlaturare straturi de securitate

Sunt unele module care exagereaza prin setarile din oficiu si pot afecta afecta serios indexarea. Un exemplu ar fi Wordfence care creeaza multe dubluri ale paginilor pe site cu un descriptor foarte ciudat. Plugin-ul continua sa faca aceste dubluri chiar si dupa ce a fost dezactivat chiar sters. Va trebui apoi sa lucram pe partea de server pentru a gasi fisierele si directoarele responsabile.

Ai vazut cat de greu functioneaza un calculator pe care nu este corect setat antivirusul? Acelasi lucru se intampla si cu site-ul tau. Un firewall poate exagera in asemenea masura incat sa respinga anumiti utilizatori care incearca sa intre pe website pe motiv ca sunt „suspecti”.

Sunt aplicatii care blocheaza accesul vizitatorilor din tari straine pe motive ca pot fi un atac asupra site-ului. De multe ori persoana blocata e de la noi insa e plecata cu afaceri, la munca sau in vacanta. Pe de alta parte poate sa fie cineva care vrea sa faca niste afaceri in Romania. Cei mai multi proprietari de site nici macar nu sunt constienti de acest lucru mai ales ca majoritatea acestor aplicatii blocheaza ip-uri aleatoriu.

De multe ori ma roaga prospectii sa le trimit oferta pe email pentru ca apoi sa primesc raspuns automat cum ca ar fi plina casuta de inbox. Mie personal mi se pare o eroare foarte grava mai ales ca pierzi oportunitati majore de a incheia o intelegere cu un client. Nu exagerez cand spun ca 30% dintre email-uri se intorc din cauza casutei pline.

Solicitari pentru remediere erori.

Acest tip de solicitari se ofera de obicei in regim de urgenta la preturi usturatoare insa eu ofer acest serviciu ca parte din abonament si sunt tratate in mod egal cu alte tipuri de modificari. De fapt aceasta este principala metoda prin care clientii interactioneaza cu mine pentru prima data.

Ideal ar fi sa ai un abonament de administrare ca sa nu mai ajungi in aceasta situatie in primul rand.

Remedierea erorilor de frontend.

Eroare de continut amestecat. Aceasta eroare apare din cauza faptului ca exista resurse pe pagina ce se incarca prin HTTP pe cand conexiunea cu server-ul este prin HTTPS. Resursele pot fi imagini, fonturi chiar si fisiere de javascript sau css.

Pagina nu poate incarca corect Google Maps. Aceasta eroare este cauzata de module ce folosesc API-ul de la google pentru a incarca harta. Multe site-uri au aceasta problema si creeaza o impresie de site neingrijit. Exceptand faptul ca utilizatorii nu pot vedea locatia firmei.

Utilizare incorecta a atributului „Samesite”. Cand atributul samesite nu este setat corespunzator iar site-ul va fi vulnerabil pentru atacuri CSRF adica de falsificare a cererilor de tip interdomeniu.

Cerere interzisa de origine incrucisata se iveste atunci cand se incearca o cerere catre un alt site dar site-ul respectiv nu permite procesarea unor astfel de cereri decat daca este setat dinainte sa proceseze respectivele request-uri.

Cookie respins de domeniu invalid. Generarea acestei erori ne da cateva indicii. Este posibil ca numele site-ului sa fie scris gresit in cookie, sa fie scris corect dar sa fie inexistent ori sa fie setat pe nesecurizat atunci cand conexiunea site-ului este securizata.

Remediere erori de back-end

Conexiune nesecurizata este generata daca nu aveti un certificat ssl sau daca aveti unul insa nu e instalat cum trebuie. Atat Chrome cat si Firefox blocheaza accesul la astfel de pagini. Poti sa schimbi setarile din oficiu ale browser-ului pentru accesarea site-urilor nesecurizate fara avertisment. Majoritatea vizitatorilor nici nu vor sa auda de asa ceva.

Eroare cu ecran alb. Aceasta eroare apare de obicei cand site-ul intra in mentenanta si nu il lasati sa isi termine actualizarile. Cateodata poate insemna ceva mai serios de atat si trebuie investigat.

Eroare de conexiune cu baza de date ne alerteaza cand fiserele de tip continut ale unui website nu se pot conecta cu baza de date. In cazul nostru baza de date atribuie un index fiecarui fisier component. Fara aceasta ordine furnizata de indexare a fisierelor s-ar crea haos iar aceasta eroare ne protejeaza de o astfel de situatie.

Atunci cand site-ul nu foloseste un sistem persistent pentru obiecte cum ar fi Memcached pot aparea probleme legate de performanta. Rezolvarea acesteia va contribui la eficienta bazei de date inclusiv la micsorarea timpilor de incarcare.

Exemple de sarcini logistice si taxonomie.

Transferul unui website poate fi considerat o astfel de sarcina. Migrarea corecta a unui site creat in WordPress este foarte complicat de realizat chiar si de cineva cu experienta. Transferul cu ajutorul modulelor este mai rapid insa nu garanteaza transferul tuturor fisierelor si nici nu este o practica recomandata din punct de vedere al securitatii.

Crearea de categorii noi si etichete noi pentru articole sau pagini ne ajuta sa avem o ordine in site-ul nostru.

Exista posibilitatea de a transfera pagini si articole de pe un site pe altul fara a modifica alte sectiuni ale site-ului de destinatie.

Daca ati creat un site si va doriti ca toti clientii sa fie redirectionati catre noul site atunci puteti folosi aceasta solicitare. In general e nevoie sa redirectionam paginile dar si resurse precum imagini sau video.

Daca ati creat o noua pagina si nu vreti sa mai folositi vechea pagina atunci trebuie realizata o redirectionare interna. Acelasi lucru este valabil si in cazul fisierelor de tip imagine sau video. Aceasta sarcina previne erorile 404 si mentine intreaga reputatia companiei.

Daca aveti un coleg nou va fi nevoie de crearea unui utilizator si atribuirea de roluri pentru website in functie de aptitudini si responsabilitati.

Configurarea setarilor de platforma se poate referi la modificarea orei de pe server, setarea limbii unui website dar si schimbarea fusului orar, formatului afisarii datei, orelor si minutelor.

Exemple de sarcini legate de aspect.

Aceasta include modificari de UI adica Interfata Vizitatorului. Se refera la ce vede utilizatorul atunci cand intra pe site-ul nostru dar mai ales la sentimentul transmis.

Poate ca v-ati saturat de aspectul sablonului sau ati gasit ceva mai performant ori cu un aspect mai comercial. Putem instala o tema noua dupa preferintele dumneavoastra.

De la modificarea unei culori de background pana la aplicarea unei transparente pentru o imagine. Toate acestea reprezinta solicitari de aspect.

Daca vreti sa schimbati pozitia unei imagini, a unui buton sau a unei sectiuni puteti folosi o solicitare ce implica modificari de layout.

Setarea unei palete de culori este esentiala pentru branding insa majoritatea companiilor continua cu aceleasi culori furnizate de creatorul temei. Acest lucru face ca site-ul tau sa para sters si fara personalitate.

Modificarea fontului poate consta in ajustarea marimii sau grosimii unui text pana la adaugarea sau inlaturarea unui spatiu intre litere ori implementarea unui stil in italic.

Exemple de sarcini legate de exeperienta vizitatorului (UX)

Aceste sarcini au rolul de a evidentia etapele prin care trece utilizatorul din momentul in care a intrat pe site pana in momentul care initiaza o actiune.

Viteza de incarcare este primul aspect ce intra in discutie din acest punct de vedere.

Administrare prezenta web.

Prezenta online a afacerii tale influentaza seo sau cat de usor esti de gasit pe motoarele de cautare.

Un alt aspect important este sa ne asiguram ca site-ul tau nu se afla pe lista internationala de spam.

Telul principal al serviciului de administrare site este imbunatatirea CRO.

Toate sarcinile enumerate mai sus au un singur scop si anume transformarea unui vizitator in cumparator. Sunt afaceri care au o expunere masiva online dar rata de conversie (CRO)e undeva la 0.5%. In felul acesta nu ai cum sa ajungi prea departe. Asta inseamna bani pierduti pe reclame si marketing. Daca faci google ads si ai zeci sau poate sute de click-uri intr-o luna si nu poti sa scoti nici macar banii investiti in reclame atunci ai problema majora in ceea ce priveste rata de conversie. Sau poate ai 10 click-uri organice pe luna si nici un un apel atunci iar este o problema.

O structura de site coerenta va imbunatatii experienta utilizatorilor ceea ce ii va indemna sa exploreze pagina dumneavoastra oferindu-le oportunitatea pentru a initia actiunea de completare a unui formular sau de realizare a unui apel.

Daca aveti prea putini oameni raportat la volumul de lucru dar nu sunteti pregatit din punct de vedere financiar sa mai angajati inca o persoana atunci puteti digitaliza o parte din proceduri sau majoritatea procedurilor. Automatizarea proceselor intotdeauna contribuie la o experienta online productiva pentru utilizator deoarece acesta poate rezolva mai repede o anumita etapa din problema.

Ce oferim suplimentar la administrare site?

Desi urmatoarele categorii nu fac parte din procesul de administrare site va putem ajuta cu setarea acestora daca vreti sa lucrati cu o singura firma si pe partea de date analitice sau reclame pe google ads.

Administrarea paginilor de facebook.

Facebook este perceput ca un site diferit si intra in alta categorie, anume categoria retelelor de socializare. Noi ne ocupam si de probleme de administrare a paginii de business sau crearea de postari.

Administrarea contului de youtube.

Daca aveti video va putem ajuta cu editarea acestora si incarcarea pe canalul de youtube. De asemenea, daca nu aveti un canal putem crea unul pentru dvs.

Administrarea contului de google analytics.

Va trebui instalat un cod de urmarire pe site. Va putem ajuta sa-l configurati cum trebuie si sa urmariti anumite conversii cu ajutorul acestei aplicatii.

Administrarea contului de google ads.

Contul de google adwords nu intra sub incidenta administrarii unui site web. Este o platforma diferita. Crearea sau modificarea de campanii nu au legatura cu administrarea unui site dar este crucial pentru multe business-uri. Totusi va putem ajuta cu modificarea sau crearea unor campanii mai eficiente.

Administrarea contului de tag manager.

Foarte bun pentru urmarirea conversiilor si merge bine cu analytics. Insa la fel ca si mai sus nu implica modifcari majore ale site-ului.

Intrebari si Raspunsuri

Pot sa ma ocup singur de administrarea unui site web?

Bineinteles, dar trebuie sa va inarmati cu nervi de otel. Foarte important e sa dispuneti de rabdare pentru ca nu veti avea rezultate imediate. Web-ul este creat pe limbaje de programare gratis drept urmare au foarte multe defecte pentru ca nimeni nu este platit sa se ocupe de ele. In concluzie daca aveti destul timp (uneori zile) sau sunteti dispus sa sacrificati din timpul dedicat familiei, prietenilor sau relaxarii atunci va puteti descurca si singur.

De ce sa nu angajez pe cineva pentru administrare site?

Costul pentru un administrator full time este foarte mare mai ales daca sunteti o companie mica sau mijlocie. Doar pentru ca cineva se ocupa zilnic de site nu inseamna ca va avea si rezultate. E nevoie de practica, experienta dar mai ales de intuitie. Aceste abilitati se capata in timp cand lucrezi eficient si orientat pe obtinerea de rezultate.

Lucrati la negru?

V-as ruga frumos sa nu imi propuneti sa ne vedem ca sa imi oferiti cash fara factura in cazul in care planuiti acest lucru. Daca exista anumite probleme cu firma atunci putem face o factura pe persoana fizica.

Cât costă administrarea unui site?

Administrarea unui site costa 495 de RON pe luna pentru 30 de modificari, 950 de RON pe luna pentru 60 de modificari sau 1400 de RON pe luna pentru 90 de modificari.

Ce inseamna sa administrezi un site?

Sa administrezi un site inseamna sa te asiguri ca un procent cat mai mare din vizitatorii unui site vor initia o actiune pentru ca apoi sa devina clienti cumparatori. Acest lucru are loc prin imbunatatirea ratei de conversie.

Externalizeaza activitatea de administrare site web.

Ca si patron, manager sau director al unei companii ai multe sarcini de facut inclusiv administrarea site-ului. Doar ca in realitate nu iti ramane timp sa te ocupi de toate problemele unui website.

Pana sa am firma am lucrat ca PFA vreo patru ani si imi aduc aminte cat timp pierdeam cu contabilitatea. Dupa sase luni de activitate am luat decizia sau angajez o firma pentru a se ocupa de aceste sarcini. M-am simtit eliberat si, desi castigam foarte putin, preferam sa dau 50% la firma de contabilitate. A fost cea mai buna decizie pe care am facut-o si nu mai uit cat de relaxat am inceput sa fiu.

Nu pierde mult timp cu treburi minore dar nici timp putin cu lucruri importante! Dupa cum ne invata si autorul cartii „Seven Habits of Highly Effective People”.

The main thing is to keep the main thing the main thing

Stephen Covey

Cu alte cuvinte trebuie mentinute anumite prioritati in ceea ce priveste activitatile unui om de afaceri pentru a castiga mai mult timp.

Daca ai intrebari legate de posibile functionalitati pot sa va ofer o sugestie sau o explicatie in acest sens. Va pot indica si ordinea in care sa instalam respectivele functionalitati pentru a evita anumite conflicte intre scripturi. Acest tip de consiliere este accesibila doar pentru clientii platitori.

La final de luna veti primi o lista cu toate modificarile realizate site-ului. O solicitare include de obicei mai multe modificari desi uneori o solicitare poate coincide cu o singura modificare.

WordPress este cel mai bun sistem de administrare site deoarece aveti multe optiuni pentru module si teme. Acest lucru se datoreaza faptului ca aceasta platforma detine cea mai mare comunitate de dezvoltatori din lume. Un alt avantaj ar fi ca multi administratori sunt obisnuiti cu wordpress si puteti gasi rapid oameni priceputi pentru acest sistem.

Cat costa pachetele de administrare site?

Oferim administrare site la pret fix de 495 de lei pentru 30 de modificari sau de 950 de lei pentru 60 de modificari pe luna indiferent de marimea afacerii, scopul sau complexitatea site-ului. Costul este acelasi pentru toata lumea. Nu facem discriminari drept urmare daca ai un site personal sau un site de anunturi pretul este acelasi. Singurul element care poate varia este numarul de solicitari insa calitatea ramane neschimbata.

Procedeu de plata transparent. Daca ati luat decizia sa lucrati cu noi va trebui sa ne trimiteti un email prin care sa ne comunicati ce probleme aveti de rezolvat. Daca aveti nevoie de factura pe firma treceti cui-ul firmei si persoana de contact in email. Daca aveti nevoie de factura pe persoana fizica treceti adresa si numele din buletin. Veti primi apoi un raspuns impreuna cu factura proforma. Daca va e mai usor sa achitati prin card va vom trimite un link securizat pentru plati online.

Concluzie

Un website gestionat ineficient poate influenta intr-un mod negativ reputatia unei afaceri, altitudinea in fata clientilor si clasamentul in indexare. Credem ca urmatoarele argumente ne vor ajuta sa intelegem importanta administrarii unui site.

Un profesionist te poate indruma in asa fel incat sa iei cele mai bune decizii in zonele care conteaza cel mai mult dar si in ordinea necesara pentru eficienta maxima.

In domeniul web apar in mod constant noi abordari. Adoptarea si folosirea anumitor instrumente si practici in prezent este cea mai buna metoda de a-ti asigura dezvoltarea afacerii pe viitor.

Principalul motiv pentru care detinatorii de site-uri renunta la acestea este ca nu stiu sa extraga si ultimul strop din potentialul vizitatorilor unui website. Cu serviciul de administrare site va putem garanta ca va veti folosi la maxim de domeniul web ales.

Foloseste serviciile unei companii sau a unui profesionist si ia-ti grija site-ului.

Contact

office@winning-websites.ro

solutionarea litgiilor online
solutionarea alternativa a litigiilor

Copyright © 2024 | Winning Websites SRL